17 angiografe pentru 17 centre de cercetare din întreaga țară

mil EUR

investiție totală

17centre

de cercetare în toată țara

33000

pacienți

Proiectul AngioNet “Dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare-dezvoltare și crearea de noi infrastructuri” și bunele lui rezultatele sunt principala dovadă că printr-o strategie bine gândită și un management coerent, care încurajează spiritul de echipă și o bună comunicare și colaborare, se pot depăși obiectivele propuse în scopul îmbunătățirii stării de sănătate a populației. 

Cu o finanțare de 25 mil Eur, prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) Axa Prioritară 1/ Operațiunea: Mari infrastructuri de CD, Programul Operațional “Creșterea Competitivității Economice” și “Programul Operațional Competitivitate”2014-2020 proiectul AngioNet, derulat pe parcursul a 6 ani, s-a desfășurat în 2 faze

Faza 1 – 2015  – dotarea cu echipamente de angiografie de ultimă generație a 17 centre de cercetare din întreaga țară; 

Faza 2 – 2017 – 2021 – derularea de activități de cercetare bazate pe aparatura achiziționată în faza 1 și completată de alte echipamente în faza 2, care au permis conectarea tuturor centrelor pe o platformă comună de cercetare pentru colectarea și interpretarea datelor clinice și imagistice, precum și integrarea în aplicații software care să permită analize multicriteriale în domeniile de cercetare abordate prin proiect.

Conceptele studiate în cadrul proiectului au urmărit: 

  1. Patologia arterelor cerebrale
  2. Sindroame coronariene acute. Infarct miocardic. 
  3. Diagnosticul și tratamentul cardiopatiilor congenitale la copii.
  4. Implementarea conceptului de “Heart Team”, prin care diagnosticul și tratamentul se fac nu de către un singur medic specialist ci de către o echipă care asigură o abordare multidisciplinară, reducând astfel riscul apariției unor erori. 
  5. Arteriopatii periferice.
  6. Angioarhitectonica tumorilor maligne. 

Rezultatele proiectului AngioNet și implicarea echipelor de cercetare au fost peste așteptări iar proiectul se află acum în faza de formulare a concluziilor și recomandărilor, care va fi finalizată în 2021.