Conferința AngioNet, 27-29 februarie 2020

Evenimentul de pre-lansare a Clusterului AngioNet a fost în cadrul Conferinței AngioNet 2020 desfășurată la Athénée Palace Hilton, în perioada 27-29 februarie 2020, cu doar câteva zile înainte de declanșarea pandemiei de Covid 19 și declararea lockdown-ului la nivel național.

Sub deviza “De la cercetare fundamentală la cercetare clinică. Decizii în echipă pentru confortul și siguranța pacientului” evenimentul s-a concentrat atât pe prezentarea Proiectului AngioNet și a rezultatelor de la acel moment, cât și pe promovarea unor soluții inovative și oportunități de dezvoltare noi proiecte inițiate de membrii AngioNet Cluster. 

În cadrul evenimentului s-au organizat sesiuni în plen si workshop-uri pe specialități, au fost susținute peste 40 de lucrări științifice atât de către experți din țară cât și din străinătate, iar audiența în cele 3 zile de eveniment s-a ridicat la peste 250 de participanți. 

Evenimentul a cuprins în deschidere Sesiuni de instruire pentru tineri specialiști în domeniul angiografiei:

Proceduri chirurgicale minim-invazive cu monitorizarea funcțiilor vitale ”,

Perfecționarea tehnicilor de lucru în laboratorul de angiografie cu monitorizarea funcțiilor vitale”,

workshopuri de Instruire pe simulatoare derulate la Centrul de Excelență în Medicină Translațională din cadrul Institutului Clinic Fundeni, centru de cercetare al Academiei de Științe Medicale și membru în AngioNet Cluster. 

Prezentările au urmărit teme de interes în cadrul proiectului AngioNet, printre care amintim: 

  1. Workshop 1: Decizii Heart Team. Prezent și viitor. Potențialul prelucrării datelor

Moderatori: Radu Deac, Grigore Tinică, Adrian Molnar

  1. Workshop 2: Registre în patologia cardiovasculară: stenoze cervico-craniene,sindroame coronariene acute

Moderatori: Florina Antohi, Cristi Udroiu, Adrian Iancu

  1. Workshop 3: Chirurgie deschisă versus angioplastie în anevrismele de aortă abdominală și toracică. Tehnici hibride în ischemia critică a membrelor

Moderatori: Mihai Ionac, Mihai Crețeanu

  1. Worksop 4: Tratamentul leziunilor tumorale prin chemoembolizare

Sala de conferințe „Regina Maria”

Moderatori: Mugur Grasu, Adrian Tutelca, Mihai Comșa

A doua zi a congresului s-a încheiat cu o cină festivă în cinstea profesorului Radu Deac care a împlinit, chiar în acele zile, rotunda vârstă de 80 de ani. O vârstă la care mulți speră să ajungă, însă la care puțini se mai pot lăuda cu puterea de muncă a domnului profesor și ambiția de a dezvolta proiecte care să ajute la creșterea performanțelor sistemului de sănătate din România și alinierea la serviciile medicale competitive la nivel internațional, toate în folosul pacienților. 

A fost o seară de socializare și împărtășire de idei și amintiri frumoase care au contribuit la întărirea spiritului de echipă și a relațiilor dintre cei prezenți.  

Ultima seară a congresului a fost marcată de un concert al Orchestrei Medicilor, susținut la Ateneul Român, în prezența tuturor participanților din cele 3 zile de congres.  

Programul complet al evenimentului poate fi descărcat de aici